Fotoğrafçılığa Nereden Başlamalıyım ?

Fotoğrafçılığa Nereden Başlamalıyım ?Daha çiçeği burnunda olan Blog sayfama aldığım bir kaç mail'den bir tanesi ;
Fotoğrafçılığa merak sardım nereden başlamalıyım ?Bende sıradaki yazımı bu konuya ayırmak istedim.
Fotoğrafçılık,hobi olarak yada para kazanmak için girişilen en keyifli ama bir o kadar da kendinizi geliştirmeniz gereken mesleklerden birisidir.

                     

Hayaller kurulur ve hemen ilk sorunla karşılaşılır;Hangi marka/modeli almalıyım ve bütçeme hangisi uygun ?

Profesyonel fotoğraf makineleri ikiye ayrılır; DSLR ve Kompakt

Kısaca ikisi arasındaki farkları özetlemek gerekirse :
Dslr :Objektifi (lensi) değiştirilebilir ayrıca aksesuar çeşidi,özellikleri,kalitesi ve fiyatı daha fazladır.
Kompakt;Objektifi sabittir,özellikleri,kalitesi ve fiyatı daha düşüktür lakin günümüzde dslr makineleri aratmayacak kompakt makineler piyasada mevcuttur.
Fotoğrafçılığa Nereden Başlamalıyım ?
Kompakt (soldaki) ve Dslr (sağdaki)

Makinenizi almadan önce kendinize bir soru sormalısınız, Nasıl/Ne İçin fotoğraflar çekmek istiyorum?

Fotoğrafçılığa Nereden Başlamalıyım ?
Yüksek kalitede fotoğraf çeken K-50, tozlardan ve hava koşullarından etkilenmiyor. Saniyede 6 kare ile hızlı çekim moduna da sahip. Giriş seviyesi olmasına rağmen gayet donanımlı bir makinedir.
Belki uygun bir kompakt makinenin işinizi görebileceği anlık fotoğraflar çekmek istiyorsunuzdur,hem taşıması hem de kullanımı kolay olan kompakt bir makine işinizi görecektir
Fotoğrafçılığa Nereden Başlamalıyım ?
Mükemmel bir giriş seviyesi makinedir. Bir fotoğrafçının bütün isteklerine yanıt verebilecek donanıma sahip olan cihaz EXPEED 3 görüntü işleme motoruyla eşsiz fotoğraflar yakalamanıza olanak sağlar.


.Ama belki de dağ bayır gezip doğa fotoğrafları çekmek veya özel gün fotoğrafçılığı yapıp eğlenerek para kazanmak veyahutta bambaşka bir amacınız var ise o zaman Dslr bir makineye ihtiyacınız olacak.Her ne kadar Dslr makinelerin ve ihtiyaç duyacağınız araç gereçlerin fiyatları yüksek olsada günümüzde bir çok markanın olması,rekabeti buna paralel olarak da fiyatlara yansımaktadır.Bütçeniz kısıtlı ve hayalleriniz büyükse canon,nikon yada başka bir marka farketmez çünkü başlangıç seviyesinde bilmeniz ve uygulamanız gereken özellikler bellidir.O yüzden giriş seviyesi makineler seçmeniz doğru bir haraket olacaktır.
Fotoğrafçılığa Nereden Başlamalıyım ?
Dokunmatik ekranın kolaylığını anlayabileceğiniz bir cihaz. Ayrıca performans optimizasyonu öylesine dengelenmiş ki Çin malı bir pille bile uzun süre çekim yapabiliyor. Kullanım kolaylığı için tasarlanmış EOS 650D saniyede 30 kare Full HD video kaydı yapabiliyor.

Makineyi de aldığımıza göre sırada Eğitim var !

Eğitiminizi 2 şekilde gerçekleştirebilirsiniz
  1. Fotoğrafçılık Kursları ile Öğreneceksiniz !
  2. Deneye Deneye Kendiniz Öğreneceksiniz !
Benim şahsi tavsiyem kurslara giderek vakit ve nakit kaybetmeyin.Tabi gerçek bir üstaddan fotoğrafçılık üzerine ders almayı kim istemez lakin kurslar apayrı bir oluşum.Eğer arayıp bulamadığınız çekim teknikleri yada benzeri sorunlar yaşarsanız,buradan görsel anlatımlar eşliğinde yeni paylaşımlar da yapabiliriz.Fotoğrafçılıkta ,hata yaparak,sinir olarak ve sonunda başarmanın tadını alarak fotoğraf çekmek kadar güzel bir şey yoktur.Dslr makineler aslında çok kolaydır tek ihtiyacınız olan Pratik'tir.

Ama Pratik Yaparken Dikkat Etmeniz Gereken Şeyler Vardır !

Makine elimizde,yüzeysel olarak makine ayarlarını da öğrendik şimdi pratiğe ihtiyacımız var.Dışarıya çıkıp rastgele insanların fotoğrafını çekelim !!! Makinenizin daha deklanşörüne basmadan tuzla buz olur.Hiç kimse habersizce kendi fotoğrafının çekilmesini istemez bu yüzden eğer gerçekten o kareyi yakalamanız gerektiğine inanıyorsanız;ilk yapmanız gereken şey yanlarına gidip rica etmek tabi giderken makineyi göstermeyip muhabbet ile samimiyet köprüsü kurarak şansınızı denemeniz daha iyi olacaktır ama yinede olumsuz cevap alırsanız zorlamayın ve sakın çekmeyin,empati yapın.
Dışarıda makinenizi kullanırken çarpmalardan,düşmelerden ve toz gibi makinenize zarar verebilecek şeylerden olabildiğince kaçının.İlk aşamada pratik için insan manken yerine eşya kullanın.İnsan manken kullanmak niçin sizin için olumsuz;Daha yenisiniz ve tam olarak istediğiniz gibi fotoğraflar çekemiyorsunuz ve pratik için bir arkadaşınızdan rica ettiniz bir süre sonra fotoğraflardaki,bulanıklık,ışık ve kayma gibi sorunlar yaşanıcak dolayısıyla hem manken hem de siz sıkılıcaksınız oysa bir eşyayla istediğiniz kadar ve acele etmeden çekimler yapabilirsiniz.

Serinin devamında Fotoğraf Makineleri için en uygun aksesuarlar ve photoshop gibi konular yer alıcaktır.
Bol Fotoğraflı Günler Dilerim...

Paylaş:

Benzer Konular

Önceki Konu
Sonraki Yazı »

4 yorum

yorum
5 Ağustos 2015 10:34 delete

yazı çok işime yaradı ama photoshop ile ilgili ne zaman yazı yazacaksınız.

Reply
avatar
5 Ağustos 2015 10:52 delete

Yorumunuz için Çok Teşekkür ederim en kısa sürede temel photoshop derslerini yazmayı düşünüyorum.
Bol Harfli Günler Dilerim

Reply
avatar
5 Ağustos 2015 15:52 delete

Okuduğunuz ve Yorumunuz için asıl ben teşekkür ederim

Reply
avatar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *