Doğalgaz Faturası Nasıl Daha Az Gelir !

Kış ayları geldi ve kaçınılmaz gerçekle bir kere daha yüzleşme zamanı; Doğalgaz Faturaları!Çok açıp ısınsanız bu sefer ay sonunda fatura kanınızı donduruyor.Az açsanız bu sefer de hasta olmamak elde değil.Peki hem ısınıp hemde faturanın az gelme yolu yok mu? Tabi ki var.Bir kaç küçük dokunuşla bu sorunu halledebilirsiniz.İşte tüyolar;


Kombiyi Aç Kapa Yapma Hatası

Genelde yapılan en büyük hata kombiyi sık sık aç kapa yapmak.Kombiyi her açtığınızda ayarladığınız ısıya ulaşmak için daha çok gaz harcayacaktır.

Pencere Açma Hatası

Kombiniz açıkken camı yada kapıyı açtığınızda evin ısısını sabitlemek için daha çok çalışacak dolayısıyla faturanızı kapartacaktır.

Çamaşırları Evin İçinde Kurutma Hatası 

Çamaşır makinenizden çıkardığınız çamaşırlar ortalama 2 litre suya sahiptir ve odaya bu suyu nem olarak bırakır ve buna  paralel odanın ısısının düşmesine neden olacaktır,kombiniz de ısıyı arttırmak için gereksiz gaz harcamasına gidecektir.

Hava Sızdıran Yerleri Önemsememe Hatası

Kapı ve pencerelerinizin çerçevesinde eğer hava sızdıran yerler varsa oraları pencere bandı yada süngerle kapatmanız sizin için faydalı olacaktır.

Kombi Bakımı Ve Baca Temizliği Bakımı

Eğer imkanınız varsa evinize getireceğiniz bir usta,gerekli bakımları yaparak olası sorunlar (gaz kaçağı vb.) ve enerji  tasarrufunda %15 oranında size katkı sağlayacaktır.

Paylaş:

Benzer Konular

Önceki Konu
Sonraki Yazı »

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *